Wandelen met de Lopersgroep Aren-Lomm-Velden

Door de Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden wordt sinds mei 2013 elke maand een wandeltocht georganiseerd van ongeveer 10 km. De wandelsport is net als hardlopen een onderdeel van de loopsport en past daarom goed in de filosofie van onze Lopersgroep. Net als hardlopen is de wandelsport de laatste tijd steeds populairder geworden. Dat bewijst de toenemende belangstelling voor de wandelingen van de Venloop. Iedereen weet dat 'meer bewegen' goed is voor de gezondheid.

De wandelingen van de Lopersgroep worden gehouden in de mooie natuurgebieden van Noord- en Midden-Limburg en het aanpalende Duitse grensgebied. Wandelen in de natuur is schitterend! Iedereen is welkom. Voor leden die door fysiek ongemak niet meer aan hardlopen toekomen, zijn de wandelingen een goed alternatief om betrokken te blijven bij de Lopersgroep.

Enige tijd geleden zijn we gaan wandelen op de 2e vrijdag van de maand. De wandelingen beginnen steeds om 9:30 uur, duren gemiddeld 2 uur en staan tevoren aangekondigd in de Nieuwsbrief.


In augustus is er geen wandeling vanwege de zomervakantie.

 Coördinator Wandelen

jo van keeken

Jo van Keeken

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vanaf 1993 heb ik een wandelhobby: lange afstand wandelpaden. Ik ben begonnen met het Pieterpad, daarna GR 5 van Bergen op Zoom tot Visé, het Krijtlandpad en het Vlaanderenpad. Van 1997 t/m 1999 heb ik deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Sinds april van 2013 neem ik deel aan de woensdagwandelingen van het NIVON afdeling Venlo. Zodoende ben ik bekend met vele wandelmogelijkheden in de omgeving van Venlo. Dit jaar heb ik ook deelgenomen aan de Heuvelland Vierdaagse. Ik vind het leuk om wandelingen uit te zetten. Sinds 1994 ben ik lid van de Lopersgroep. In 2002 ben ik helaas moeten stoppen met hardlopen. Wandelen is een goed alternatief.